Training zenuwstelselregulatie

 Omdat je binnenwereld bepaalt, hoe je jezelf en je buitenwereld ervaar 

(in groepsverband en individueel online mogelijk)

Elke dag, elk moment kan jij kiezen om te verzachten. Om minder streng te zijn voor jezelf. Milder. Om de lat wat lager te leggen. Om soms iets uit te proberen, fouten te mogen maken. Soms moedig te mogen zijn, soms angstig. Om jezelf dan gerust te stellen. Om energiek te mogen zijn, maar ook moe, en jezelf dan ruimte te geven om bij te komen, uit te rusten. En elke dag mag je weer ruimte maken om jezelf te omarmen en in je eigen omhelzing te smelten.

De wereld om ons heen, en wijzelf staan in deze tijd vaker in de ‘aan’ stand dan goed voor ons is. Dat merken we aan de toename van stress, burn-out en de vele onverklaarbare lichamelijke klachten. De toenemende stress, de continue stroom aan prikkels, de prestatiedruk, het is ons normaal geworden. We worden continu uitgelokt dat er altijd wel iets te veranderen,  te bereiken, te verbeteren is. Krachtig zijn, ’t druk hebben en een volle agenda lijken noodzaak en soms wel een soort statussymbool. Maar het is niet hoe we bedoeld zijn te zijn. Het mag zachter, meer in balans.

Recente wetenschap heeft ontdekt, dat we zelf veel meer invloed hebben op onze innerlijke balans dan we denken. De fysieke en mentale stressklachten zijn de symptomen van de balans kwijt zijn tussen zachtheid en kracht. De oorzaak is te vinden in een disbalans in je zenuwstelsel. In de wetenschap heeft men ontdekt dat je zenuwstelsel door allerlei ervaringen en overprikkeling ontregeld en uit balans kan raken. En er is ook ontdekt dat wij zelf in staat zijn ons zenuwstelsel weer in balans te brengen.

Heb jij ook het gevoel dat je continu ‘aan’ staat. Altijd maar druk, moeten, presteren, onrustig, piekeren en slecht slapen? Dan is de kans groot dat jouw zenuwstelsel uit balans is geraakt. Maar er is een weg terug naar meer innerlijke rust, ontspanning en balans. Hoe? Dat leer ik je in de training zenuwstelselregulatie.

Jij droomt hier toch ook van?

√ Rust in je hoofd, je lichaam, je leven

√ Je energiek voelen, zin hebben in de dag

√ Meer positiviteit en inspiratie

√ Meer invloed op je leven

√ Meer vrijheid en ruimte om te genieten

Je zenuwstelsel leren kennen, en reguleren

In deze training leer ik je in 4 sessies begrijpen hoe je zenuwstelsel precies werkt, hoe je die werking kan herkennen, voelen en reguleren. Je leert luisteren naar je binnenwereld en de belangrijke informatie die het je steeds weer geeft. Je leert oefeningen om langzaamaan je zenuwstelsel tot rust te brengen en ook om het veerkrachtiger te maken. Zodat je steeds meer gaat ervaren hoe het voelt om te leven met een zenuwstelsel dat moeiteloos en flexibel reageert op de dagelijkse, maar ook grotere uitdagingen van het leven, en altijd weer weet hoe je vanuit onrust en ‘aan’, weer thuis kan komen in innerlijke rust.

De 4 sessies, verdeeld over meerdere weken, helpen je om stap voor stap vriendschap te sluiten met je zenuwstelsel. Elke sessie breidt je je kennis verder uit, en krijg je nieuwe oefeningen, zodat je in je lichaam kan leren ervaren wat in de theorie wordt uitgelegd. Het wordt een ontdekkingsreis, voor en door jezelf om zo je binnenwereld steeds beter te leren kennen, te begrijpen en bewust mee samen te werken.

Een training voor en door jezelf
Het woord zegt het al, het is een training, waarin je gaat leren wat zenuwstelselregulatie is en hoe je het zelf kan toepassen. Elke sessie krijg je van mij kennis en oefeningen aangereikt, die je dagelijks kan gaan toepassen. Het gaat om doen, in de praktijk brengen. Door de geleerde kennis ben je daarbij je eigen “therapeut”. Of je de training nu zelf online doet, of met mij in een groep, we bespreken in de training niet individuele problematieken, maar buiten de trainingssessies om ben ik natuurlijk wel bereikbaar als je iets kwijt wilt, onrust of emoties ervaart of je extra hulp nodig hebt. Stel je voor….. meer innerlijke rust, meer ontspanning, meer energie, meer positiviteit, meer inspiratie en meer richting in je leven, waardoor je veel meer uit jezelf en uit je leven haalt. Dat wil jij toch ook?

Wat krijg je:

  • Toegang tot mijn online academie
  • 4 sessies met kennis, oefeningen en inspiratie
  • Ook tussen de sessies door de mogelijkheid tot het stellen van vragen via mail of app.

De prijs voor een individuele online training Zenuwstelselregulatie (zonder begeleiding) is 125 euro.
De prijs voor een begeleide individuele training Zenuwstelselregulatie, met 8 bijeenkomsten van 1-1,5 uur is 595 euro.

De prijs voor de groepstraining Zenuwstelselregulatie is 195 euro.
De volgende groepstraining vindt plaats in ons centrum in de Niels Bohrstraat 32 in Heer op zaterdagochtenden (om de week) van 09.30 – 12.00 u. Maximale groepsgrootte: 20 personen. De eerstvolgende groepstraining is gepland in het najaar van 2024:

Sessie 1: 24 aug
Sessie 2: 14 sept
Sessie 3: 5 okt
Sessie 4: 26 okt