8-weekse mindfulness privé training
voor jongeren (t/m 18 jr)

‘Het is zo druk in mijn hoofd’
‘Ik voel me soms rot en ik weet niet waarom’
‘Ik kan me moeilijk concentreren’
‘Ik slaap slecht’
‘Ik word snel boos en heb daarna’ spijt’
‘Ik ben vaak moe’
‘Ik heb vaak angstige gedachten en ben zo somber’
‘Ik voel me nerveus en kan moeilijk tot rust komen’

Van automatisch  naar bewust handelen
We worden de hele dag bezig gehouden door gedachten en gevoelens. Vaak reageren we in situaties automatisch, zonder bewust na te denken. Het lijkt alsof het niet anders kan. Het is dan net alsof iets in ons hoofd bepaalt hoe we ons voelen, wat we denken of wat we doen zonder dat we daar zelf invloed op hebben. Of het nu gaat om verdriet, reacties van boosheid, impulsief gedrag, angst, piekeren, ons rusteloos voelen, meestal lijken deze ons te overkomen en hebben we niet het gevoel daar iets aan te kunnen veranderen. Hierdoor gaan we ons machteloos, neerslachtig of gefrustreerd voelen. Vervolgens kunnen we ons dan vaak niet meer zo goed concentreren.

Werkwijze
Mindfulness houdt in dat je bewust aandacht geeft aan wat je doet. Je leert invloed te hebben op wat je denkt, hoe je je voelt of hoe je reageert. Je leert hoe automatische reacties ontstaan en hoe je door het richten van je aandacht, bewust kan reageren in plaats van automatisch te handelen. Leren kijken naar en leren omgaan met alles wat zich bij je aandient. We doen dit door een combinatie van kennis en praktische oefeningen. Je leert in deze training om te gaan met pieker gedachten, depressieve gevoelens, angst, onrust en stress, zodat je beter in je vel komt te zitten, beter kan concentreren en beter slapen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1-1,5 uur. Naast deze bijeenkomsten is het belangrijk iedere dag thuis te oefenen. Ik bied deze mIndfulnesstraining individueel aan, zodat alle aandacht kan worden besteed aan de deelnemer.

Waar en wanneer
De training vindt plaats in ons centrum aan de Niels Bohrstraat 32, Heer/Maastricht.
Omdat deze training 1 op 1 is, kunnen we elk moment starten op een samen overeengekomen tijdstip.

Prijs 
De prijs van een individuele training bedraagt 495 euro (t/m 18 jaar)
Veel zorgverzekeraars vergoeden de training geheel of gedeeltelijk.

Trainer
Ik ben aangesloten bij de VMBN en Cat.1 gecertificeerd. Onze training komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door (een aantal) zorgverzekeraars.

Een mindfulnesstraining gaat over het trainen van je mind. Je mind trainen om meer bewust te kunnen zijn: Bewust worden van wat zich in je lichaam en je hoofd afspeelt, en hoe dit invloed heeft op wat je denkt, wat je voelt en hoe je omgaat met jezelf, de mensen om je heen en situaties die op je pad voorbij komen. Bewust worden van die brij aan onophoudelijke gedachten en schreeuwende stemmetjes in je hoofd en hoe je die tot rust kunt brengen.

Mindfulness is geen trucje
Je leert in deze training een staat van zijn, een levenswijze. Een manier van omgaan met jezelf, met wat je denkt, wat je voelt en wat je doet en hoe je veel meer bewust kan kiezen hoe je omgaat met de mensen om je heen, en de situaties die op je pad voorbij komen. Je leert hoe je zelf een staat van zijn kan creëren waarin je meer rust ervaart in je hoofd, meer stilte in jezelf, meer ruimte in je leven. Ik weet dit kan klinken als een utopie, maar net als het leren van een taal, of een instrument bespelen, is mindfulness een kwestie van geduldige, dagelijkse beoefening. In het begin is het misschien een beetje onwennig, en ervaar je misschien meer onrust dan rust. Maar ga de uitdaging aan. Geef jezelf deze 8 weken de tijd om je de vaardigheden eigen te maken, om de rust in jezelf terug te brengen. Ontdek zelf hoe zinvol het is om mindfulness onderdeel van je dagelijks leven te maken.

Alles begint in je mind
De toestand van je mind (hersenen en zenuwstelsel) bepaalt wat je denkt, hoe je je voelt, hoe je je gedraagt, hoe goed je relaties werken en hoe gemotiveerd en zelfverzekerd je bent. Je mind bepaalt hoe je jezelf en je leven interpreteert, welke betekenis je ergens aan geeft. Je mind bepaalt je geluk en je angsten, je vreugde, en hoe hoopvol je bent. Het bepaalt of je kalm en vriendelijk bent, of reactief en moeilijk in de omgang. Het bepaalt hoe succesvol je bent in je relaties en je werk.

Oftewel, de toestand van je mind, bepaalt je leven
Alles wat we meemaken heeft invloed op onze mind. De leuke dingen, maar vooral ook de dingen die niet gaan of zijn gegaan zoals we zouden willen of verwacht hadden. Bijvoorbeeld hoge werkdruk, moeilijkheden in je relatie, een scheiding, ontslag, problemen in het verleden, of gevoelens van je niet veilig/op je gemak voelen, onzekerheid, machteloosheid, kunnen je mind dusdanig ‘negatief’ beïnvloeden, dat je mind op ‘overlevingsstand’ gaat. Met als gevolg stress, slaapproblemen, pieker- of sombere gedachten, lichamelijke klachten, burn out, paniek, angst, somberheid, depressie.

Al deze klachten zijn de symptomen die je ervaart. De oorzaak is terug te vinden in de disbalans die is ontstaan je mind. Bijna alle problemen die je ervaart, zijn het gevolg van het feit dat bepaalde delen van je mind over- en/of onderactief zijn geraakt. In onze huidige maatschappij, met haar hoge verwachtingen, vele prikkels en snelle tempo, is bij de meeste mensen de automatische overlevings- ofwel stressmind overactief.

Dit heeft onder andere tot gevolg dat:

 • Een gevoel dat je continu ‘aan’ staat.
 • Je vaker irritatie, spanning, of stress ervaart
 • Je meer drukte in je hoofd ervaart,  met veel negatieve of angstige gedachten.
 • Je aandacht meer gericht is op wat niet gaat zoals je wil dat het gaat. en je weinig vertrouwen of motivatie ervaart om je te focussen en actie te ondernemen naar dat wat je wel wilt.
 • Je veel geleid wordt door geen zin of uitstelgedrag.
 • Je minder of onrustiger slaapt en meer vermoeidheid ervaart.
 • Je meer vatbaar wordt voor depressie, angst of paniek.
 • Je vage lichamelijke klachten ervaart, waar geen duidelijk oorzaak voor te vinden is.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat inmiddels wetenschappelijk is bewezen dat Mindfulness deze disbalans kan opheffen. In een mindfulnesstraining train je je mind naar meer balans.

Het in balans brengen van je mind heeft o.a. tot gevolg dat:

 • Je ervaart meer rust in je hoofd.
 • Je ervaart meer energie, meer zin in je dag, in je leven
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen
 • Je weerstandsvermogen vergroot (je kan meer ‘hebben’)
 • Je kan meer helder denken, betere focus, betere oplossingen
 • Je bent je meer bewust dus kan gemakkelijker slechte gewoonten vervangen door meer helpende
 • Je ervaart meer invloed op wat je denkt, voelt en doet
 • Je ervaart meer invloed op jezelf, en hoe je omgaat met de mensen om je heen en situaties die op je pad voorbij komen.
 • Je ervaart meer liefde en compassie, je wordt ‘zachter’
 • Je leert omgaan met dingen die je lijken te overkomen, als angst, paniek, somberheid en depressie.

Wil jij je mind meer in balans brengen en al deze positieve gevolgen ervaren?
Dan is een mindfulnesstraining iets voor jou!