Vandaag vieren we het einde van het jaar 2023, en morgen begint een nieuw jaar. Een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in het boek van jouw leven. Elk einde is een nieuw begin en elk nieuw begin, is weer een nieuwe bladzijde. Een lege bladzijde die jij mag vullen. Welk verhaal ga jij schrijven het komende jaar?

Als je terugkijkt in je levensboek zie je bladzijden met zachte, lichte vrolijke kleuren, andere bladzijden tonen misschien meer donkere tinten. Dit nieuwe jaar is een mooie gelegenheid om weer een nieuw verhaal te schrijven. Een verhaal over nieuwe kansen, mogelijkheden, uitdagingen, keuzes. En jij beslist welke kleuren er op jouw bladzijde komen. En zelfs bij tegenslag, kan je de zachte kleuren van liefde gebruiken om ook deze bladzijde weer tot een mooi verhaal te maken. Je kan niet altijd bepalen wat op je pad en dus in je verhaal voorbij komt, maar je hebt wel de vrijheid om te kiezen hoe je er mee om wilt gaan.

En natuurlijk niet alleen aan het begin van het jaar, maar elke dag weer kan je ervoor kiezen om het verhaal van je dag te vormen tot een verhaal dat je zal koesteren als een mooie herinnering in de tijd die erna zal volgen. Elke dag kan je een nieuw verhaal schrijven in jouw levensboek. Elke dag kan je besluiten om te blijven doen zoals je deed, of van koers te veranderen, een nieuwe start te maken en nieuwe bladzijden in je levensboek te schrijven. Jij bepaalt, jij hebt de regie, je hebt de keuze over de kleur van jouw verhaal.

Ik wens je een jaar vol liefde
Op deze laatste dag van het oude jaar wens ik je alvast een heel mooi nieuw jaar. Ik wens je voor het komende jaar een verhaal vol liefde. Liefde in je lichaam, liefde in je hoofd, liefde in je hart, liefde in je huis. Liefde voor jezelf, en voor de mensen om je heen. Liefde voor je dierbaren, en liefde voor minder bekenden. Liefde voor je gelijkgestemden, en liefde voor hen die anders denken. Liefde voor je fijne momenten en liefde voor als het lastiger wordt. Liefde in je dagen, in je maanden. Liefde in de winter, de lente, de zomer en de herfst.

Liefde om te vieren, om te genieten. Liefde om te verbinden, samen te zijn. Liefde om te schitteren en te stralen. Liefde om te durven en te doen. Liefde om het avontuur aan te gaan. Liefde om te vertragen. Liefde om te niksen, te rusten. Liefde om het oneens te zijn en liefde om dat toe te laten. Liefde om te strijden en liefde om het goed te maken. Liefde om afscheid te nemen en liefde om te verwelkomen.

Liefde om zacht te zijn, en warm. Liefde om vriendelijk te zijn. Liefde om dankbaar te zijn en waarderend. Liefde om te delen en te gunnen. Liefde om te vergeven. Liefde om weleens te verdwalen, en liefde om je weg naar huis weer te vinden. Want liefde is je thuis. Liefde zit in jou. Altijd. Je hoeft liefde niet te zoeken, het is er al. Je hoeft nooit liefde buiten jezelf te zoeken. Je hoeft niet te eisen, te hopen, iets op te offeren van jezelf. Je hoeft niks te veranderen, te verbeteren, te bereiken. Je  vindt liefde niet aan de buitenkant, liefde huist binnen in jou.. Daar is al liefde. Je bent al liefde.

Dit liedje van Claudia de Breij geeft dat mooi weer:
Over wat je aanhebt
Gaat het niet
Om wat je gisteren gedaan hebt,
gaat het niet
Niet om de cijfers die je haalde
Niet over wat je kan betalen
Niet over groot en sterk zijn
Over altijd op je werk zijn
Gaat ’t niet

Het gaat om liefde,
liefde in je huis

’t gaat niet om hoe hard je rent
Niet om wat je eet
Niet over hoe mooi je bent
Of hoeveel je weet
T gaat om wie er naast je staat
In je geluk, in je verdriet
het gaat om wie er bij je is
En meer is het niet

Het gaat om liefde,
liefde in je huis
De rest is ruis

Kom ik neem je mee, hiervandaan
Kom maar laat t feestgedruis even gaan
Ik weet nog niet waarheen
Maar het maakt niet uit
Want waar liefde is en wij samen zijn
daar is thuis

Heb lief, heb lief, laat de liefde in je huis|
Heb lief, heb lief, heb lief
De rest is ruis

Liefde is er altijd
Je bent liefde. Wij zijn liefde.Je kan niet niet In liefde zijn. Je kan wel verdwaald zijn. Even de weg kwijt zijn. Drukte, stress, trauma, continu ‘aan’ staan, doet ons soms verdwalen. En dan gaat het erom de weg terug naar huis te vinden. Naar daar waar het vredig is, en zacht en warm. Naar daar waar liefde huist. Steeds opnieuw weer thuiskomen bij jezelf. In mijn trainingen leer ik je meer bewust te zijn. Bewust van wat je denkt, voelt en doet en waarom. Bewust wat de barrières zijn die de stroming van jouw liefde in de weg staan. Bewust van hoe je die weg weer vrij maakt, hoe je liefde weer laat stromen en hoe je dan steeds weer thuis kan komen.

Ik wens je voor dit nieuwe jaar
een mooi nieuw verhaal
in jouw levensboek.
Hoofdstuk 2024: Een verhaal vol liefde